19 maj 2012

mini micro.Förr i tiden var jag lite mer petnoga med det här med barnens klädsel. Kalas var lika med flotta stassen. Inte lackskor och struken skjorta men ändå var det jag som styrde upp det. Hängde fram  och domderade på. Numera med fyra barn och en ständig tidsoptimism som aldrig håller har jag lagt ner det hela. Och ibland går det käpprätt åt skogen eller kanske inte samma som om jag hade bestämt. Som häromdagen när vi hade kalas. Nomi goes prima ballerina plus korvtights. Men å andra sidan hann jag duscha innan gästerna anlände.Och jätterosetten åker alltid på.Och nu ska jag tipsa. Om något annat än stil. Våra absoluta
favoritsparkcyklar. Ever.  Det finns inga bättre. Jag har skrivit om dem förut, bland annat i lite NY-spaning. De är i superkvalité, jätteroliga och trixiga att åka på eftersom hjulen är ledade och därmed supersnabba. Att de två hjulen sitter fram är det som är det fina i kråksången. Många andra sparkcyklar har ju ett fram och två bak och man kan ju lätt inbilla sig att det är grejen. Men det är precis tvärtom. Vi lånade en sådan en gång och den känns ju alldeles felkonstruerad. Ostadig, osnabb, går inte att trixa med och så fastnar ju det stackars barnet i bakhjulen med fötterna om de inte ska sparka med myrsteg eller benen rätt ut liksom. Värdelös. Och till skillnad mot en tvåhjuling så är denna variant sju resor roligare.  

Nomi och Charlie tog över Liv o Viggos jättegamla och det var högst förståeligt att de sju år gamla sparkisarna hade börjat falla sönder lite (fast de finns reservdelar, vi har lagat bromsen någon gång) och det var dags för nya. Och nu till tipset. Jag fann dem här. Superbilligt mot vad vi har köpt dem tidigare för, 399 mot 695. Värsta skillnaden. Och snabbaste nätbutiken. De meddelade mig att de hade lite mycket att göra och inte kunde lova att de kom fram i tid. Men två dagar... det är i snabbaste laget.Och ni ser ju själva. Svansjön nästa.

11 kommentarer:

 1. Helt underbart! Jag tycker det är bra att låta barnen välja själva i den mån det går. Underbar kombinationhon hittat nomi... Och den gröna klänningen - såå fin!

  SvaraRadera
 2. Ljuvlig tjej!!!
  Och de där cyklarna får jag nog kika på... :)
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Oh my I just love your photos!

  SvaraRadera
 4. vilken fantastisk sista kombination! blir helt stum och lycklig av den!

  SvaraRadera
 5. Haha, UNDERBART!!! Goa unge!

  SvaraRadera
 6. Ååh så härliga bilder och skön stämning det är på din blogg! Den första bilden är alldeles ljuvlig.

  Med två barn gick det på ett ungefär att hålla lite koll på kläder men nu med fyra så är alla helt galet klädda hos oss hela tiden, man hinner inte ha koll. Eller jag har lite smått motvilligt hamnat att prioriterat bort den biten. Det kan vara lite läskigt ibland när de kommer hem från skolan och man inser vad de hade på sig... någon konstig reklamtröja med håliga mjukisbyxor, oj nej liksom.

  SvaraRadera
 7. Haha, riktigt härlig kombination Nomi hade ju. Påminner mig om en flicka jag såg på stan idag, som hade katter på allting hon hade på sig, från skorna till solglasögonen. Festligt!

  SvaraRadera
 8. Så fin en ballerina, som gerne vil op på tæerne, av siger jeg bare :-)

  SvaraRadera
 9. Beautiful Ballerina:) and the mint dress again, love it!!

  SvaraRadera
 10. Vilket fantastiskt inlägg! Jag har sagt det förr och jag säger det igen: du är min förebild gällande massor av saker. Tack för det:)

  SvaraRadera