18 maj 2012

bästa stället att sova under.Hur plåtar man en vita fåglar i ett vitt rum. Det gör man nog inte. Men de är så vackra. I verkligheten
.


Och i vårt gästrum bakom köpebrev och sånt från 1913 hänger den fint. På breven står att vårt hus heter Villa Granliden och något om en köpeskilling av Kronor ETTHUNDRAEN & 25 öre /101:25/. Exakt så. På den tiden var det noga med örena. Och Konungens Befallningshafvandes I Södermanland var tvungen att ha ett ord med i spelet.


 

Och en helt annan sak. Men hur gör jag för att få större bilder på bloggen? Finns det någon som sitter på den kunskapen så säger jag tack. Jag vet att det är ganska stora bilder redan men jag vill att de ska vara jättestora.

9 kommentarer:

 1. Hej! Vad roligt att ha kvar de kontrakten. De vita fåglarna ser ut att vara jättefina... Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
 2. hoppas att någon svarar på det där med stora bilder...det vore fint att veta. och köpebreven...TUR att konungens befallningshafvande sa sitt, hur hade det annars sett ut tänker jag och gör en HUochhjälp min med händerna mot kinderna!

  SvaraRadera
 3. hoppas att någon svarar på det där med stora bilder...det vore fint att veta. och köpebreven...TUR att konungens befallningshafvande sa sitt, hur hade det annars sett ut tänker jag och gör en HUochhjälp min med händerna mot kinderna!

  SvaraRadera
 4. Jag bloggar endast via Blogsy i min Ipad. Då klickar jag bara på bilden två ggr så går de att förstora och förminska precis som jag vill. Går det att göra på samma vis när man bloggar via datorn?

  Tack för vacker inspiration som du delar med dig av!

  SvaraRadera
 5. Det finns ju i menyn upptill att man kan ändra till den nya verisonen. Där kan du välja vilken storlek du vill ha.

  Svårt att förklara då jag bytt.. men kolla i menyn..

  SvaraRadera
 6. Jag brukar alltid spara mina bilder jag lägger ut på bloggen i den storlek jag vill ska visas sen väljer jag ursprunglig bildstorlek när jag skapar inlägget. Hoppas det var till nån hjälp :) Ha en bra fredag kväll!

  SvaraRadera
 7. Jag är skitdålig på vad allt heter med fina ord i kodning osv, men jag gör ett försök att förklara. Om du kommer in i källkoden (den som ser ut som den i menyrad-innehåll - visa källa) och letar upp image width och image height och ökar talet så blir bilden större. Tex: image width: 300px

  Bon chance!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Det kan heta stilmall eller css också.

  SvaraRadera
 9. Jag tror du kan få till det om du ställer in pixelbredden i Photoshop och sen väljer originalbredd när du ska lägga upp bilden. Men vilken pixelbredd vet jag inte, du får experimentera fram den.

  Eller så är det så att Blogspot inte kan ha bredare bilder, det kanske är Wordpress som gäller.

  Lycka till! :)
  //Lina

  SvaraRadera