31 maj 2012

vår torsdag.Liv skulle ha 80-talstema på skolan idag. Nu var det ju inte så att vi fick rota i gamla gömmor och damma av någon skämtsam 80-talsstass. Ärligt talat fattade jag inte riktigt skillnaden mot annars när hon travade iväg. Lite neon, lite krus och lite leopard. Som alla andra dagar. 


Men Liv förklarade att det hängde mer på skolarbetet, de skulle jobba som förr i tiden. På 80-talet. Och jag skrattade och sa baahh och fnys och vadå förr i tiden. Men hjälp. Cirka 30 år är ju banne mig hur mycket förr i tiden som helst. Stenåldern. 

Och dagen visade sig vara mer festlig än min 80-talsskola men de hade ändå fått lära sig lite bra saker. Som hur telefonerna såg ut 1982. Bara en sådan sak.Och hur bistert är det inte när man är alldeles för krasslig för att följa med på dagis-utflykten. Det är superdeppigt vill jag lova. När tvillingbrorsan får ryggsäcken full med plättar och man själv  är hemma med en mamma som jobbar mest hela tiden.


Men vi dukade med Nomis allra bästa porslin och byggde torn av plättar. 


 Och så lite Pellefant på det. Från 1978. Förstå så antikt.


6 kommentarer:

 1. Pellefant! Och plättorn! Ljuvligt!

  SvaraRadera
 2. Härligt! Och oj, lite gammal börjar man visst känna sig :)

  SvaraRadera
 3. åh, vilket fint porslin med små små kycklingar!! underbart!

  å du.. TACK TACK TACK för det fiiina paketen kaninerna var inslagna i.. så fina färger, jag blev helt kär.. och anteckningsboken.. och den söta hälsningen..

  du är ju helt amazing, kvinna!
  ;)

  SvaraRadera
 4. Hihi, ha 80-talet är galet långt borta :) Finaste porlinet och mums för plättorn! Ha en fin kväll :)

  SvaraRadera
 5. Japp, precis så var det på stenåldern. Tänka sig hur antika vi är ;-)
  Det där plättornet kan bota vilka baciller som helst tror jag nog.
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 6. Ha ha, jag tycker inte heller att det var så länge sen det var 80-tal, vad händer med tiden...? Och nyttiga saker det där, att lära sig hur telefonerna såg ut förr. Svårt att greppa :)

  SvaraRadera