14 september 2011

frågor och svar.Då kör vi lite frågor och svar igen... Inte alls lika tungt som sist men ack så långt. Igen.


 
Karin A frågade såhär: Det vore kul att veta vad du aldrig släpper över tröskeln till ditt hem (i inredningsväg) och vilka tre saker (inredning igen) du absolut inte kan leva utan?
Vad som aldrig skulle komma över tröskeln till vårt hem ska nog egentligen vara osagt. Borde vara. För åtminstone jag är inte helt konsekvent. Lite lömskt föränderlig sådär på vad jag gillar. Det kan minsann släpas hem något otippat men då har jag oftast lånat det. Bara för att jag känner just för stunden att det ger mig något. Inspirationslån, typ.

Så över tröskeln kan det passera både det ena och andra men okej då, vissa saker har jag svårt för. Gardiner. Jag gillar inte gardiner Och då menar jag inte rullgardiner (som jag också skulle klara mig utan men jag är ensam om det i familjen) eller tyg från skenor uppe i taket som vi har i vårt matrum. Nä, jag menar gardiner. Gardiner som man varken drar upp eller drar åt sidan. Gardiner som liksom är gjorda för ett konstant läge.

Kappor, panelgardiner, julgardiner, påskgardiner, you name it –gardiner (jag har surfat på det om någon tycker att jag lät gardinkunnig). Allsköns gardinuppsättningar. Hur mycket än det ska vara sagt att gardiner är källan till hemtrevlighet. Jag gillar inte. Och då spelar det inte ens någon roll om vi har jordens insyn. Mer gardinlösa fönster åt folket, det är vad jag kallar hemtrevlighet.


Och vad jag inte skulle kunna leva utan. Nu får jag ju förmodligen inte svara det gamla vanliga som kamera, böcker, tidningar, musik och dator. Inte så inredningschict.

Men då får det bli stora bord där man kan hänga vid. Det är ju där det händer. Alltid. Middagar, långa samtal, megapyssel, storbak, syprojekt, jobb, läxor. Ja allt. Och bordet ska vara oömt, så man inte behöver gräma sig när någon hackar saxen i det eller ritar teckningar utanför pappret eller spiller illturkost nagellack eller limmar fel med Superlim. Helst skulle man ju önska sig ett Bermuda med det går ju liksom inte ni hör ju själva.


Och supertrist. Men fin förvaring. Korgar. Lådor. Askar. Påsar. Skåp med glasdörrar. Allt som går att stoppa saker i är min räddning.
Och pinnsoffor är en alldeles lysande möbel. Helst vid stora bordet. Helst i köket. Rymmer högar av ungar och är skönaste platsen att ligga raklång i. Efter middagen, innan middagen (när någon annan lagar den) och lite närsomhelst.


Och jo jag kan leva utan det. Absolut. Ingen möbel eller grej i hemmet är för allt i världen livsviktig. Men vissa saker är fint att ha. Fast nu kom jag på en sak som ju faktiskt kan räknas på inredning. Fotografier. Bilder. Det har jag banne mig svårt att klara mig utan.lilla.u frågade Varför just namnet Mokkasin? Bara för att jag kan bli lite smått förälskad i ord. och då spelar betydelsen ingen roll, det är själva ljudet det hänger på. Och så var det med Mokkasin. Fint som snus. Älskar blandningen av det hårda Mokka och mjuka sin. Och att det kan stavas med två k, snyggt minsann. Japp, så enkelt var det med den saken.
Återkommer strax om det värsta inredningsköpet.

4 kommentarer:

 1. Jag håller helt med dig i ämnet gardin. Jag gillar i och för sig längder som hänger mitt i eller hit och dit som man kan justera efter behov, och sen har jag också börjat gilla när man har en typ av spetsgardin som täcker hela fönstret men ändå släpper in ljus, inte så vanligt här hemma i sverige tror jag, men i en del andra länder verkar det vara standard. Och ett sånt där stort bord som du skriver om drömmer jag om att ha nästan varje dag, det blir prio ett när vi flyttar större.
  Namnet Mokkasin är ju precis ett sånt namn man själv önskar att man kommit på att använda till nåt fint.

  Ha en skön Torsdag!
  Kram Elina

  SvaraRadera
 2. Hos oss finns inga gardiner heller, förutom mörkläggningsgardiner som är alldeles för små:) ha en fin dag, kram

  SvaraRadera
 3. Inga gardiner hos oss heller, dom är bara onödiga dammsamlare speciellt om man har fina gamla fönster som vi har. Hemtrevligt kan det nog bli utan gardiner också!
  Ha det så bra, gillar att läsa svaren på dina frågor, och gillar din blogg! (ja, och namnet också btw!)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att läsa dina svar på mina frågor. Gardiner är svårt tycker jag men ibland funkar det. Fast oftare finast utan. Och bord, förvaring, pinnsoffor och bilder - jag förstår dig! Kram!

  SvaraRadera