06 september 2011

och snart är det jul.


Påtal om mani. Jag är egentligen likadan. Det är väl det där med äpplet faller inte långt från trädet. Fast det är bara i vissa fall. Om det handlar om att rycka fyrahundra maskrosor från grusplanen och sånt, då infaller inte manin. Då surar jag som en liten unge och kan knappt förmå mig att rycka en och framstår i sådana fall som helt oeffektiv. Det är då jag delar ut mutor till höger och vänster. Om ni plockar härifrån och hit så blir det 20 kronor och därifrån och dit 15 kronor. 
Men när det handlar om sådant som att vika askar eller göra pappersbollar så finns det ingen hejd. Det är då jag drabbas av fullkomlig mani. Och det är banne mig som terapi. Det är nästan så jag drömmer om att ha det som jobb. Ask-vikare på heltid. Ask-vikare och förmodligen urfattig. Men säkert välmående, med tanke på det terapeutiskta.
 
Nåväl, jag hittade i alla fall ett gäng med askar som jag vek för en tid sedan. Och jag blev ganska glad för alla mina snyggpapper är slut. Och då kändes det fint att åtminstone ha askarna kvar.

Och om ni nu får julkänslor så beror det på att jag vek dem till det här och det här. Så i och med det ger jag er årets första julinspiration. Tack för den va?
Och en väldigt viktig sak för att det ska bli riktigt stiligt. Botten. Glöm för allt i världen inte botten.

19 kommentarer:

 1. Så vakre esker og ja, hvorfor ikke jul?
  Sitter her småforkjølet og drikker kakao og lengter nok litt ....bitte litt...

  klem fra Gunn : D

  SvaraRadera
 2. Åh, så snygga! Jag har alltid svårt för att använda upp favorit papper/ tyger, men att ha dem kvar i askformat var ju inte så dumt...

  SvaraRadera
 3. Mmm, vilket ögongodis! jag älskar pappersaskar i både litet och större format. Jag går då och då loss på skokartonger (om de har rätt proportioner -barnskokartongerna brukar vara finast!) med vackra tapeter, men småaskarna är ju söta som socker. Tack för en underbar blogg, jag följer med stor entusiasm!

  Kram Emmie

  SvaraRadera
 4. Liiite tidigt kanske.. men nog blir man sugen :)

  SvaraRadera
 5. Precis innan jag läste din uppmaning om botten så tänkte jag "men oj vad fint hon hade gjort i botten!", mycket bra tips!

  SvaraRadera
 6. Ååå vad fint!
  Kanske kan bli till tvålaskar...
  http://ascaca.blogspot.com/2011/08/tvalar.html

  SvaraRadera
 7. Jag hade inte dragit mig för att byta några papperslappar med siffror på mot några av dina fina askar, så helt utfattig hade du nog inte varit :)

  SvaraRadera
 8. Så jättefina askar! Lite julkänsla, fick jag allt ;)

  SvaraRadera
 9. Sä jäkla snyggt! Själva inslagningen är ju halva presenten liksom.

  SvaraRadera
 10. Haha, du är bäst! Men jag hoppas det dröjer länge än till jul! :)
  Kram

  SvaraRadera
 11. Tack för inspirationen! Har precis lagt en beställning av superfina papper från Rie Elise Larson på Formex. Väntar med spänning! Det finns så mycket fint man kan göra med papper!

  SvaraRadera
 12. Hej! Säljer du bokstäver?Alltså som en girlang ungerfär.... "en mammas dag"-Weronica sa att hon köpt av dej och nu undrar jag om du har kvar några och vad de isåfall kostar?

  Tack på förhand

  SvaraRadera
 13. men jösses va fint!
  Ibland blir man ju liksom gladare för den fina paketen än själva innehållet, vilket skulle stämma överrens här.

  SvaraRadera
 14. Lisa - Hej! Jag säljer bostavsbanners. Här kan du kika lite mer om dem http://mokkasin.blogspot.com/2011/02/sondagsbilden-och-er.html

  De kostar alltså 125 kr och den lilla frakten på 39 kr tillkommer.

  De svarta såldes precis slut och nu finns bara multifärg och turkosa men i nästa vecka finns alla färger på lager igen.

  Maila mig på order@mokkasin.com om du vill veta mer!

  Hälsningar Sofia

  SvaraRadera
 15. men den gröna asken med rosor (eller?) på översta bilden, den var väl nästan för fin??

  SvaraRadera
 16. Bara älskar askarna. Sätter fart nu så kanske de blir klara till jul ;)

  SvaraRadera
 17. finns någon tutorial på internet om hur man viker askarna? eller finns det tidigare i din blogg? Hittade just hit :)

  SvaraRadera