15 september 2011

bilderboksretro.


Åhå så fint! Bilderboksretro. För en bilderboksjunkie som jag är ju det här alldeles lovely. Rabén och Sjögren ger ut en serie retroantologier som handlar om bilderböcker. Kolla in lilla filmen. En från varje årtionde mellan 50-talet och 80-talet. Lätt som en plätt att rättfärdiga det köpet när det handlar om så viktiga saker som nostalgi.

Första boken handlar om 50-tatalet och Krakel Spektakel, Pippi, Trulsa, Mumin, Kriktor och Plupp. Och vad förvånad jag blev att Plupp skrevs på 50-talet. Som vi läste Plupp när vi var små, en högst ordinär liten varelse som bodde där i sin fjällkåta. Med blått hår och allt.

Det är Susanna Hellsing och Lisa Bjärbo (som bloggar fint på Onekligen) som har skrivit. Och Lotta Kühlhorn har formgivit omslagen. Bara en sådan sak.

5 kommentarer:

 1. Oj så kul! Måste verkligen kollas in!
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Ser ut som böcker man måste spana in. Jag vill också ha den där boken om barnprogram från när man var liten.

  SvaraRadera
 3. My oh My! Det här måste jag spana in. Tusen tack för tipset.

  Hittade förresten Ingela P Arrhenius Pixi-böcker på Åhléns i helgen och blev så himla besviken. Trodde att hon skulle illustrera böcker men det vara bara själva boxen. Nåja, fin var den iaf.

  SvaraRadera
 4. Dom är så himla fina. Ser fram emot att få bläddra i dom! Kikade på filmen och det är ganska kul att man känner igen barnböcker från 50-talet, jag som inte är född förrän på 80-talet! :)

  /Johanna

  SvaraRadera
 5. Underbara böcker. Stod och bläddrade i den om 50 talet idag.

  SvaraRadera