19 januari 2012

junk.Jahapp, nu samlar vi leksakerna som inte används längre. Inför nästa säsong av Junk. - För det blir väl en nästa säsong, mamma?! Säg att det blir det!

SVT prickar onekligen rätt med sina kreativa barnprogram. Mina barn (och ett par vuxna) är klistrade och blir superpepp direkt. Som med Fixa rummet och nu med Junk. Hela grejen är att man ska göra om gamla leksaker till nya prylar med hjälp av finurliga metoder. Varje program gästas av en väldigt kreativ person. Så idag slog himla bra Bea Szenfeld till och klädde in en väst med högar av små plastgubbar. Fattar ni lyckan hos den nye lilla ägaren? Tänkte väl det.

För övrigt har jag så saktligen knappat runt på min nya kamera. Och nu snackar vi noll teknisk koll, that´s me. Och helt okunnig så ni får ursäkta nu, ni som kan. Och säkert är alla jättehemmastadda med vitbalansen redan. Men jag var det inte. Vad är vitbalans liksom. Min förra kamera hade väl bara turligt nog råkat på någon bra inställning. Men nåväl fotot ovan går inte till världshistorien på något sätt men det som jag blev megaförvånad över är ändå resultatet. I ett stort sett mörkt rum omringat av tre gula, små, svaga lampor så drog jag ner vitbalansen (eller jag vet faktiskt inte hur man utrycker sig) till 2500 och upp med ISO till 3200 Och jisses, det blev ju vitt. Ganska så i alla fall. Otroligt. Jag har aldrig använt blixt och har aldrig lampor tända annars, inte ens i dagsljus bara för det blir så gult. Så det här var ju lite magiskt faktiskt.

8 kommentarer:

 1. Du tar ju världens finaste bilder! Jag trodde att du var superproffs, det är ju alltid så otroligt fint ljus och skärpa i dina bilder (dessutom är motiven alltid är fantastiska). Jag skulle gladeligen betala för att gå på kurs i fotografi hos dig! :-)

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 2. Vad härligt med ny kamera! Och när saker funkar som man vill..
  Måste säga att jag blir peppad av ditt inlägg. Jag har lite ångest varje dag över att jag bara har en skitkamera.. och alla fina bloggar med suuperfina bilder - man tänker lätt att alla hanterar foto och kameror sådär superbra. Kan allt liksom. Men kanske kan några av dina 'tips' hjälpa lite så länge som jag måste dras med min gamla kamera..
  Gillar ju inte heller gula bilder, eller blixt för den delen.. hua...
  ha det fint nu! kram kram
  Nanna/såfintjagvill

  SvaraRadera
 3. Och glömde ju säga liksom Maria.. att du tar helt underbara bilder!! Ser alltid jätteproffsigt ut!

  SvaraRadera
 4. haha jag såg också det programmet. tyckte att det var fantastiskt att bea var med i ett barnprogram! lite kvalitet för föräldrarna också :)

  SvaraRadera
 5. Hei :)

  Jeg kom over bloggen din når jeg googlet Lisa Rinnevou, og lurer på om du vet hvor man kjøper disse fiiiiine trykkene ?

  Klem fra Ida

  SvaraRadera
 6. Ja, visst är den fin, din nya kamera. Jag kör själv med samma hus, och jag löv it! En riktig proffskamera ju.

  Det där med gula bilder trollar man om inte annat hur lätt som helst bort genom att fota och redigera i RAW, men mer om det en annan gång, typ år 2014. Hur som helst, så tycker jag att du är jätteduktig, du har verkligen ett öga för det där med bild och form och låt aldrig aldrig teknikaliteter hindra det konstnärliga. Typ.

  Det där Junk ska vi ta och titta in. Är bara lite orolig för att någon liten går igång och tror att vi kan fixa om allt här hemma...

  Kram.
  Lina

  SvaraRadera
 7. Åh vad härligt med en ny bra kamera! Det är verkligen roligt att fota!

  SvaraRadera
 8. Såg programmet för första gången igår, tillsammans med dottern. Älskar återvinning!

  SvaraRadera